Kategori:Fremstillingsteknikker

Fra textilnet
Skift til: navigering, søgning

Denne del af textilnet.dk beskriver teknikker, der benyttes til at producere færdige håndværks- eller industrifremstillede tekstiler eller beklædningsgenstande, herunder metoder til at farve og dekorere tekstiler eller beklædning.

• Fremstillingsteknikker, der benyttes til produktion af det færdige tekstil, for eksempel spinding, vævning, strikning.

• Fremstillingsteknikker, der bruges i forbindelse produktionen af dragt- og dragttilbehør, for eksempel tilskæring, syning.

• Fremstillingsteknikker, hvor fremstillingen af tekstilet og dekorationen foregår i samme moment, for eksempel ved indvævede mønstre, eller et mønster i en strikket beklædningsdel eller et motiv i en knipling.

• Fremstillingsteknikker, hvor dekoreringen udføres på det færdigfremstillede tekstil, for eksempel glitning, moiréring eller broderi udført med for eksempel bånd, perler eller pailletter.

• Fremstillingsteknikker, hvor flere tekstiler arbejdes sammen og skaber et nyt tekstil, for eksempel ved applikation og mola.

• Fremstillingsteknikker, der ved naturfarvestoffer (udvundet af planter, insekter eller mineraler) eller syntetiske farver, farver tekstilet i forskellige stadier af tekstilets fremstillingsproces industrielt eller håndværksmæssigt. Det vil sige:

o Indfarvning af råmaterialet, det vil sige indfarvning af tekstilfibrene eller for syntetiske fibre allerede som fibermasse.

o Stykfarvning, det vil sige indfarvning af den færdige vare, som garnfarvning, den færdigfremstillede metervarer eller af den færdige tekstilgenstand, for eksempel beklædningsdel eller tekstilt inventar.

o Partiel farvning, det vil sige ofte som dekoration, for eksempel ved mønsterfarvning, ikat, maling eller tryk.


This category uses the form Fremstillingsteknik.

Sider i kategorien "Fremstillingsteknikker"

Denne kategori indeholder de nedenstående 20 sider af i alt 20.