Textilnet:Om

Fra textilnet
Skift til: navigering, søgning

Om textilnet.dk

textilnet.dk er en digital ordbog/termbase over historiske og nutidige begreber for dragt og tekstil fra 1600tallet og frem til nutiden. Det drejer sig om ord, der bliver brugt eller har været brugt i Danmark.

Målet er at gøre ordene aktive ved at lade dem være offentligt tilgængelige på internettet forsynet med kildebelagte ordforklaringer, variationer i staveformer, systematisering i hovedområder og med det litterære niveau i citater, der placerer ordene i tid og sted.

Projektet ledes af museumsinspektør Tove Engelhardt Mathiassen, Den Gamle By, og Den Gamle By finansierer hosting af den digitale ordbog. Man kan komme med kommentarer og spørgsmål til textilnet.dk på adressen: textilnet@dengamleby.dk


Der er nedsat en arbejdsgruppe, som har fulgt arbejdets gang og deltaget i de strukturelle og indholdsmæssige diskussioner om termbasen. I gruppen sidder forskere fra Nationalmuseet, Designmuseum Danmark og Center for Tekstilforskning ved Københavns Universitet samt freelance forskere. Arbejdsgruppen udspringer af det faglige netværk Dragtpuljen (http://www.dragt.dk)

Se også forsiden.